I 1664 ble Kronenbourg bryggeri grunnlagt av Geronimus Hatt i Strasbourg. I 1850 ble bryggeriet flyttet til Cronenbourg, en høyde i Strasbourg, for å unngå stadig oversvømmelser. Kronenbourg 1664 Blanc er en fransk hveteøl brygget med bygg, hvete, humle, korianderfrø og appelsinskall. I 2016 ble ølet lansert med 4,5% abv, spesielt for det norske markedet. Ølet er ufiltrert og kan fremstå sløret i glasset.
Kronenbourg 1664 Blanc har en lys strågul farge og et sløret utseende. Aromaen er svært fruktig med noter av fersken, aprikos, sitrus, lys brødbakst og et lett krydret preg. Ølet er medium fyldig med en fruktig smak og en lav bitterhet. Ølet har en perlende og myk munnfølelse.
Kronenbourg 1664 Blanc egner seg godt som aperitiff eller til skalldyr, hvit fisk og fruktbaserte desserter.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.
Vann, maltet bygg, hvete, glukosesirup, aromatisk karamell, aroma, humleekstrakt, appelsinskall, koriander. Allergener: Maltet bygg og maltet hvete.